Byggnader berättar

Datum:

Tid:

Plats: Stadsarkivet Liljeholmskajen

Pris: Gratis

Varje byggnad bär på flera lager av historia som kan berätta för oss om tidigare levda liv, om klass och genus och om föränderliga normer och ideal.

Under föreläsningen öppnar vi dörren till några stockholmsfastigheter för att se hur planlösningar, fasader och entréer har ändrats över tid och hur en analys av detta kan hjälpa oss att förstå gårdagen. Följ med på en historisk vandring nedför branta kökstrappor för att sedan ta hissen upp till påkostade salonger och rökrum. Vi får också kika in i enkla stugor som med tiden förvandlats från undermåliga bostäder till kulturhistoriskt värdefulla och eftertraktade boenden.

Med Karin Carlsson, historiker

Stadsarkivets Stockholmianatisdag

Under ett antal tisdagar med start i oktober 2024 får du höra spännande lunchföredrag med koppling till arkiven och Stockholm på Stadsarkivet Liljeholmskajen.