Valdemar Langlet – räddade judar från förföljelse

Valdemar Langlet 1960, fotograf Ivar Anderson, Svenska Dagbladets historia.
 • Öppettid

  Onsdag 10 november

  kl. 13.00– 13.45

 • Pris

  Gratis föredrag

 • Plats

  Info om plats kommer

  Stadsarkivet

Under andra världskrigets slut försämrades situationen för Ungerns judar dramatiskt med storskaliga massdeportationer till förintelselägren. Raoul Wallenbergs hjälteinsatser är välkända. Men det fanns andra svenskar på plats innan Wallenberg anlände. En av dessa svenskar var Valdemar Langlet. Med risk för sitt eget liv räddade han ett stort antal, kanske så många som tusentals, judar från nazisternas förföljelser och förintelseläger.

Medverkande: Jonas Engardt, Stadsarkivet.

Föreläsningen är en del av serien Onsdagshistorier – ett samarbete mellan Stadsarkivet och Stockholms universitet.