Ågesta - kärnkraft som kulturarv

Ågesta kärnkraftverk, kontrollrum.
Ågesta kärnkraftverk, kontrollrum. Under 2005 gjorde Tekniska museet tillsammans med Stockholms Läns Museum och Länsstyrelsen i Stockholms län en fotodokumentation av Ågesta kraftvärmeverk, Sveriges första kommersiella kärnkraftverk, Foto: Nisse Cronestrand. Bild från Digitalt museum, CCBY.
 • Öppettid

  Onsdag 31 mars

  13.00-13.45

  Onsdagshistorier

 • Pris

  Gratis digitalt föredrag

  Länk till föredraget publiceras här inom kort

 • Plats

  Online

  Direkt från Stadsarkivet

Ågestaverket utanför Stockholm var Sveriges första moderna kärnkraftverk och var i drift 1964–1974. Nu när det ska rivas pågår ett dokumentationsprojekt för att hitta nya berättelser och perspektiv. Hur bevarar vi industrins kulturarv för framtiden? Hör om arbetet med att dokumentera Ågestaverkets historia. Magdalena Tafvelin Heldner intendent och Lotta Oudhuis arkivarie, Tekniska museet

OBS! Detta föredrag sker endast digitalt på grund av skärpta restriktioner som följd av ökad smittspridning i Stockholm. Detta gäller tills vidare.

Föreläsningen är en del av serien Onsdagshistorier – ett samarbete mellan Stadsarkivet och Stockholms universitet.