Konstutställning Liljeholmskajen

Titel Recycle – se och gör på nytt Verket belyser att konstverk kan skapas av allt. Skräp som inte kan hanteras kan bli konst och en upplevelse.
Recycle – se och gör på nytt. Verket belyser att konstverk kan skapas av allt. Skräp som inte kan hanteras kan bli konst och en upplevelse. Konstnär Mike Lundvall 2020. (Bilden är beskuren).
 • Öppettid

  5/9-5/12

  Utställningen finns i Stadsarkivet Liljeholmskajens publika lokaler.

 • Pris

  Fri entré

 • Plats

  Stadsarkivet Liljeholmskajen

  Sjöviksvägen 126

Välkommen till två konstutställningar på Stadsarkivet Liljeholmskajen. Mellan 5 september och 5 december kommer två utställningar äga rum i samarbete med Inuti Kungsholmen daglig verksamhet www.inuti.se

Först ut är: Guldstaden - Ett antikt motorstopp – en samlingspunkt från världens alla kanter.

"Starten till verket kom som en gåva i form av en samling träklossar i vilka jag direkt såg olika arkitektoniska formationer. Redan som liten hade jag ett utvecklat intresse för tidiga högkulturer och civilisationer såsom Mesopotamien, Babylonien, Kinas olika dynastier, Egypten och antiken i den grekiska och romerska historien. Ett intresse som väcktes med serier somAsterix, Tintin och datorspel. Jag har alltid haft en dragning till att vilja bygga och sätta samman olika material.Det jag har byggt- en tempelstad med gyllene portaler är en plats för bikt och reflektion över livet, det egna livet kan ses som resan i staden."

Jim Lif 2020

Tack till konstnärskollegorna Pascal Fogelberg och Mike Lundvall för deras medverkan


Den 13 oktober är det dags för nästa utställning:

Recycle – se och gör på nytt
"Verket belyser att konstverk kan skapas av allt.Skräp som inte kan hanteras kan bli konst och en upplevelse.Staden bär med sig märken av tidens olika konflikter, ledarskap och ideal. Minnesmärken skiftar och lyfts fram utefter vår tids tyckande.Det kan vara svårt att avgöra vilken tidsepok som är arkitektoniskt gällande för stunden. I den staden skiftar byggnaders tänkta syfte efter behov, en mässhall blir fältsjukhus, en galleria ett museum och så vidare. Om vi är kreativa med de resurser vi redan har kan vi bli mer hållbara för framtiden. Vill uppmuntra alla som ser mina verk att sätta igång och skapa av så kallat skräp och på så vis göra en konstnärlig retur."

Mike Lundvall 2020

Stiftelsen Inuti driver daglig verksamhet och vänder sig till konstnärligt begåvade personer med intellektuella funktionsnedsättningar samt personer inom autismspektrumet Mellan