I huvudrollen Liljeholmen- Arkivlördag på Liljeholmskajen

 • Öppettid

  Lördag 5 september

  13.00-14.00

  Arkivlördag

  Stadsarkivet Liljeholmskajen har öppet klockan10.00-15.00 med framtagning till 14.00.

 • Pris

  Fritt inträde, förbokad biljett krävs.

  På grund av rådande läget med pandemin är publiken begränsad till max 25 personer. Länk för biljettbokning finns nedanför.

 • Plats

  Stadsarkivet Liljeholmskajen

  Sjöviksvägen 126

På www.filmarkivet.se tillgängliggörs unikt rörligt bildmaterial ur arkiven, främst kort-, dokumentär-, journal- och reklamfilm, som speglar ett svenskt århundrade i förvandling och framväxten av dagens samhälle. Sajten är ett samarbete mellan Svenska Filminstitutet och Kungliga biblioteket. Med utgångspunkt från de samlingarna har det presenterats program med stadsfilmer på olika platser runt om i Sverige och nu har turen kommit till Liljeholmen. Kajsa Hedström och Magnus Rosborn från Svenska Filminstitutet presenterar filmer från Liljeholmen med omnejd, bland annat följer vi arbetet med Liljeholmsbron från 1914 fram till invigningen 1954.

OBS! På grund av det rådande läget med pandemin är publikkapaciteten på Stadsarkivets Arkivlördag begränsad till max 25 platser på föreläsningen. Länk till biljettbokning här