INSTÄLLD: Wilhelmina von Hallwyl – en tidig turist?

Bild från familjen von Hallwyls resa genom Egypten och Sudan, 5 november 1900 – 29 mars 1901. "Benihasan. Familjen von Hallwyl, Henric de Maré och Wilhelm von Geijer."
Bild från familjen von Hallwyls resa genom Egypten och Sudan, 5 november 1900 – 29 mars 1901. "Benihasan. Familjen von Hallwyl, Henric de Maré och Wilhelm von Geijer." Bilden finns på Hallwylska museet.
 • Öppettid

  Onsdag 20 maj

  13.00-13.45

  Onsdagshistorier

 • Pris

  Fritt inträde

 • Plats

  Stadsarkivet Kungsklippan

  Kungsklippan 6

Hur kunde en välbärgad persons turistresor se ut kring sekelskiftet 1900? Wilhelmina von Hallwyl korsade Europa åt alla håll med make och sällskapsdam – och dokumenterade resorna i foto och skrift. Hör om sällskapsresornas utveckling och om synen på turisten. Turisten som ju aldrig är jag, utan alltid någon annan. Sara Dixon, Hallwylska museet

Föreläsningen är en del av serien Onsdagshistorier– ett samarbete mellan Stadsarkivet och Stockholms universitet.