INSTÄLLD: Sveriges första kvinnliga läkare

Utsnitt av bild från Karolina Widerströms 90-årsuppvaktning. Från vänster läkaren Andrea Andreen, Karolina Widerström, läkaren Ada Nilsson, fackföreningskvinnan Anna Johansson-Visborg och en oidentifierad kvinna. Fotograf okänd.
Utsnitt av bild från Karolina Widerströms 90-årsuppvaktning. Från vänster läkaren Andrea Andreen, Karolina Widerström, läkaren Ada Nilsson, fackföreningskvinnan Anna Johansson-Visborg och en oidentifierad kvinna. Fotograf okänd, bild från Solbackastiftelsen.
 • Öppettid

  Onsdag 29 april

  13.00-13.45

  Onsdagshistorier

 • Pris

  Fritt inträde

  Begränsat med platser, (max 150 personer). Ingen föranmälan.

 • Plats

  Stadsarkivet Kungsklippan

  Kungsklippan 6

Karolina Widerström blev 1888 den första kvinnan att ta en läkarexamen på Karolinska Institutet. Hennes samhällsengagemang sträckte sig hela vägen ut till de allra svagaste och mest utsatta kvinnorna. Hör om doktorn som kämpade för kvinnornas rättigheter. Sandra Häll Pettersson, Stadsarkivet

Föreläsningen är en del av serien Onsdagshistorier– ett samarbete mellan Stadsarkivet och Stockholms universitet.