Tisdagar med Tolfterna

Utsnitt av bild på medlemmar ur Hattsömmerskornas bokklubb år 1903. De var alla medlemmar i Tolfterna och arbetade tillsammans på en firma på Humlegårdsgatan. Fotograf: Jakobsson, bilden finns i Tolfternas arkiv på Kungliga biblioteket.
 • Öppettid

  Onsdag 29 januari

  13.00–13.45

  Onsdagshistorier

 • Pris

  Fritt inträde

  Begränsat med platser, (max 150 personer). Ingen föranmälan.

 • Plats

  Stadsarkivet Kungsklippan

  Kungsklippan 6

I Tolfternas samkväm deltog hundratals kvinnor från olika samhällsklasser. Bland sömmerskor, fabriksarbeterskor och lärare bildades ett nätverk som sträckte sig från Djursholmsvillor till söderkåkarna. Där kunde kvinnorna utbyta erfarenheter och sprida bildning. Lisbeth Håkansson Petré, författare

Föreläsningen är en del av serien Onsdagshistorier– ett samarbete mellan Stadsarkivet och Stockholms universitet.