Innovationernas stad – utbildning, kunskap och kreativitet i Stockholm 1850-2050

Bild: Mats Hayen / Nobel Calling Stockholm 2019
 • Öppettid

  Fredag 11 oktober

  13.00-14.00

  Nobel Calling

 • Pris

  Fritt inträde

  Begränsat med platser, (max 150 personer). Ingen föranmälan.

 • Plats

  Stadsarkivet Kungsklippan

  Kungsklippan 6

Stockholm har sedan 1800-talet präglats av höga utbildningsnivåer och innovativa näringar. I bakgrunden finns en unik syn på sambandet mellan samhälle och utbildning. Utbildningsfrågorna var viktiga för den moderna stadens grundläggare och spelade även en nyckelroll i 1900-talets välfärdsbygge. Detta är ett historiskt arv med stark livskraft än idag – ett arv med stor betydelse för den globala utvecklingen i framtiden. Mats Hayen, Stadsarkivet.

Föreläsningen sker i anslutning till Nobel Calling Stockholm 2019.