Foto av äldre sittande kvinna.
Ingrid Segerstedt Wiberg. Fotograf okänd, bild från Göteborgs stadsmuseum.

Den stridbara Ingrid Segerstedt Wiberg

Datum:

Tid:

Plats: Stadsarkivet Liljeholmskajen

Pris: Gratis

På 1930-talet upprättade en ung Ingrid Segerstedt Wiberg (1911-2010) ett barnhem för judiska flickor som kom från Nazityskland. Driven av sitt engagemang i freds-, flykting- och människorättsfrågor blev hon sedermera Sveriges första kvinnliga ledarskribent och riksdagspolitiker för Folkpartiet – och under många år registrerad som säkerhetsrisk av SÄPO.

Vid Kultur på Kajens och Stadsarkivets andra samtalskväll berättar kajenbon och journalisten Christian Catomeris om ett pågående bokprojekt om politikern, journalisten, freds- och människorättsaktivisten Ingrid Segerstedt Wiberg.

Christian Catomeris är prisbelönt journalist och författare med ett mångårigt förflutet på SVT.  Just nu arbetar han på en biografi över Ingrid Segerstedt Wiberg.

Samtalskvällen arrangeras av Stadsarkivet i samarbete med föreningen Kultur på kajen.

OBS! Detta föredrag kommer inte att spelas in.

Kategorier: