Den gåtfulla ”Gamla ritningssamlingen”

Datum:

Tid:

Plats: Stadsarkivet Kungsklippan

Bland Stadsarkivets miljontals ritningar finns en samling vars ursprung delvis är höljt i dunkel. En del av ritningarna i den ”Gamla ritningssamlingen” är utförda av Stockholms stadsarkitekter, i andra fall är proveniensen oklar.

En ny databas tillgängliggör nu samlingen med alltifrån lutfiskbodar, saluhallar och friluftsbad till mer överraskande inslag som Sofia Magdalenas paradsängkammare, en fransk ridbana och Borghesepalatset i Rom.

Med Christopher Vainesworth och Johanna Törnros, Stadsarkivet

Föranmälan krävs. En länk till ett anmälningsformulär kommer att publiceras här.

Onsdagshistorier

Varje onsdag under vår och höst bjuder vi på föreläsningar på Stadsarkivet Kungsklippan. Hör historiker och arkivarier berätta!

Onsdagar 13.00–13.45.